DUWEET

Jom Buat Duit

Adat Berniaga Family Mesti Tak Support

Adat Berniaga Family Mesti Tak Support

ADAT BERNIAGA

Orang nampak kita senang ..
tapi tak tau kita separuh tenaga ke hulur ke hilir cari rezeki ..

✩ kadang² family sendiri x support ..
✩ jiran pandang semacam ..
✩ rakan² mula menjauh, nak like pun x nak apa yang kita post malah di scroll laju² ..
✩ kadang² orang pandang sebelah mata .. sikit pun x heran ..
✩ kadang² kena ejek, kena hina, kena maki pun ada ..
✩ kadang² orang anggap kita ni TAMAK nak kaya ..

TAPI ORANG X TAHU!! 😞

✩ kita nk gembirakan insan2 trsyg..
✩ kita ni byk impian yg nk capai..
✩ kita ni sampai menangis kerana berusaha utk mengubah hidup ..

TAPI !! ..

❇orang akan minta tlg bila mereka susah
❇ orang akan pandang kita bila kita berjaya ..
❇ orang akan dengki bila kita senang sikit ..
❇ orang ambik kesempatan untuk jatuhkn kita
TRUST ME!! 😀

9/10 REZEKI ITU DATANGNYA dari BERNIAGA ..

susahnya nak cari rezeki.. sebab ramai orang dengki.. ramai orang x nak share rezeki ..

share rezeki bukan takat memberi, menyokong dan membeli pun dah kira share ..

apa sahaja buat asalkan berkat .. asalkan dari hasil titik peluh kita sendiri, itu baru dinamakan REZEKI HALAL ..

orang nampak luaran sahaja .. sometimes orang x nampak macamana pack nya masa .. terkejar sana sini ..memang penat .. tapi bila kita berusaha untuk berjaya, inshaaAllah akan nampak hasilnya .. 😉 😉
TRUST ME ..!!

DEEP ..

Xpe,rezeki ada dimana2..biarlah apa pun,mcm mana pun org buat dkt kita…yg penting,SABAR!

#cp
#sharing

Leave a Reply

%d bloggers like this: