DUWEET

Jom Buat Duit

Kehebatan Ilmu Laksamana Hang Tuah

Kehebatan Ilmu  Laksamana Hang Tuah

( KEHEBATAN ILMU HULUBALANG
DATUK LAKSAMANA HANG TUAH..)

Hang Tuah meletak lutut kanannya di tanah sundangnya di pacak ke tanah mulutnya membaca sesuatu doa menyerah diri kpd Allah yg satu .
Hang Tuah mula membaca serangkap Doa dan sepotong ayat dari Kitabullah
” Dikumpul segala besi lalu dilembutkan dengan Nur Muhammad saw Dengan Kebenaran”
Hang Kasturi sambil menunduk kepala di hadapan Datuk Bendahara…..Ayahanda adapun apa yg Abang Tuah lakukan itu adalah petua yg pernah di ajar kepada kami ketika sama sama menuntut ilmu hulubalang .Sebenarnya apa yg Abg Tuah lakukan itu ialah mengambil minyak yg berada di pangkal hidung .biasanya bila dalam keadaan cuaca yg panas dan berpeluh .hidung akan mengeluarkan sedikit minyak .Minyak ini Abg Tuah akan lurutkan pada senjata sundangnya dgn membaca beberapa ayat .Inilah petua yg pernah di ajar oleh Pendeta Adiputra kepada kami ketika menuntut ilmu Hulubalang di Gunung Ledang .ilmu ini merupakan petua untuk membuka kekuatan pengamal ilmu kebal .panjang lebar Hang Kasturi menerangkan rahsia Hulubalang kpd Datuk Bendahara……..
Begitu kira kiranya sungguh Alam Melayu Kaya dengan ilmu dunia dan akhirat balas Datuk Bendahara……..
Hang Tuah bingkas bangun dari DUDUK ANAK HARIMAUNYA…..Naluri SUFINYA di pacu deras .Dia semakin pasti kelemahan Pahlawan Naga Hitam itu……Hang Tuah mula mengorak langkah kali ini keputusan yg di buat ialah cuba menamatkan pertarungan dgn secepat yg mungkin .Hang Tuah mula melibas dan menetak Pahlawan Naga Hitam ….Apabila di lihat Pahlawan Naga Hitam hilang tumpuan ketika inilah Hang Tuah memadukan Ilmu Gerakkan Guruh dan Selayang Pandang…Pahlawan Naga Hitam terkejut bukan kepalang Sundang Hang Tuah buat kali keduanya melintasi dada dan kakinya……..
Arrrrggggghhh Pahlawan Naga Hitam menjerit kuat dia terundur beberapa tapak ke belakang dalam keadaan terhenjut henjut kakinya cedera….Pahlawan Naga Hitam menekup dadanya .kelihatan darah merah mengalir di celah jari jarinya dgn wajah yg masih terkejut dia memandang Hang Tuah..
Belum pernah ada seorang pahlawan mahupun hulubalang yg boleh melukai aku….Aku pernah bertarung dgn ramai pahlawan2 dari banyak Negara.. Namun hari ini kau Laksamana Melayu Melaka berjaya melukai aku dan menewaskan aku kata Pahlawan Naga pada Hang Tuah…..
Panglima Naga Hitam maharaja china tewas di tangan di tangan Datuk Laksamana Hang Tuah akhirnya .
Inilah kehebatan Datuk Laksamana Hang Tuah semasa berada di tanah besar China.

kredit :

http://kiaisepuh.blogspot.com/

0 thoughts on “Kehebatan Ilmu Laksamana Hang Tuah

  1. Tuan mohon jasa baik tuan jika tuan copy kisah Laksmana Hang Tuah tersebut diberikan kredit kepada link atau blog saya ya.

Leave a Reply

%d bloggers like this: