DUWEET

Jom Buat Duit

Modus Operandi Peminta Sedekah Arab

Modus Operandi Peminta Sedekah Arab

HATI2.!!
Modus operandi akan tahan kereta minta duit. Die akan minta simpati dgn pelbagai cara.. Most feedback sy dapat dan sy sendiri kena.. die akan tunjuk “report polis” (untuk yakinkan cerita dia) konon2 die kena ragut dan tunjuk anak bini utk raih simpati.

We all dh pernah kena sebelum ni. Die aim kereta area R&R & petrol pam. Mula2 kami kena dulu die guna myvi putih.

Mula2 kami kena dulu di petrol pam bukit gantang.
Die rapat kereta kami minta duit. Bila suami minta tengok detail report polis & nak call polis, die menggelabah tekan minyak.. nasib baik suami sempat elak. (Suami syak ada yg x kena sbb die sembunyi nset kt alas kaki kereta tapi husb nampak- smart phone. Kata kena rompak tinggal sehelai spinggang apa xde tapi ade je nset & die agak pushy)

Tadi kali ke 2 die datang minta duit pd husband, die block kereta husb minta duit..
kebetulan husband baru alihkan kereta (hujan lebat) nk ambil sy & anak2 di a&w r&r seramban sebab hujan..

Tapi husband sy cam muka die (mau x cam muka orang speeding hampir rempuh die). Husband suruh die tunggu sekejap.. (nak call polis.. tapi die dh cabut)

Lepas ambil kami.. husb nampak kereta “pengemis mewah” tu himpit kereta lain (rasa kasihan sbb accord tu dalamnya perempuan) dan ada orang lain juga tengah rakam bgtau husb “pengemis mewah” tu tgh minta duit kt kereta tu.

Suami cuba rampas kunci kereta n nk report polis. Tapi x berjaya. Lepas die cabut lari, kami sempat tanya mangsa perempuan tu.. die kata “pak arab tu sindiket minta duit” tapi kami x tanya detail sebab hujan makin lebat.

Husband dah buat report PLUS call centre..
hopefully pak arab ni tertangkap.

“Pengemis mewah” ni akan speeding tekan minyak x fikir panjang. Kalau lihat video, perempuan yg die bawak tu pun boleh tahan aggressive, tapak tgn die pn boleh tahan besar, kalau tampar muka awak boleh koyak.. jadi hati2 kerana “keluarga” ni merbahaya untuk warga malaysia.

Senang betul cari makan kat malaysia ni kan.. 😒

x mustahil die “MENJAJA” “report” konon kena ragut tu untuk raih simpati pelancong asing.. x mustahil pelancong luar xrasa simpati. Kalau dh cerita mcm tu, free la kena “mark” malaysia ni teruk/ x selamat untuk pelancong asing..
BUAT MALU MALAYSIA AJE!!

senang betul org luar ni buat duit, hidup mewah hasil “kebaikan” dan ehsan orang malaysia.. tp pd masa yang sama senang2 aja orang luar ni jatuhkan maruah rakyat malaysia.

Edit
feedback sy dapat

🙍🏻‍♀️golongan wanita memandu berseorangan/ hanya bersama ank kecil yg menjadi target “keluarga” ni:
Modus operandi sama: jaja report polis kata kena ragut, minta duit, jika x dpt mereka akan “mendesak” dan himpit rapat pintu kereta mangsa.

pd hari yang sama, “sekeluarga pengemis mewah” ni juga melakukan perkara ni di beberapa lokasi lain:
👱🏼‍♂️🍴 nilai- maksudnye lepas kena sergah dgn suami saya di R&R seremban, dieorg x serik pun.. masih teruskan kegiatan mengemis next R&R.
🍴senawang-
👩🏻👱🏼‍♂️warga pemurah tu bagi die 100. Tu pun sbb die mendesak ckp rm50 yg husband pd pengadu bg x cukup.. mudah kan Buat duit. Mintak aje.. dapat!

👩🏻👱🏼‍♂️Ada juga yg pm sy informed mereka jumpa “keluarga” yg sama di 3 R&R yg berbeza pd hari yg sama.. minta duit dari setiap kereta yg mereka dekati… kaya2..

🙎🏻‍♂️🙍🏻‍♀️ pelbagai jenis model kenderaan digunakan oleh “keluarga” yang sama ie : myvi, preve, BLM, Peugeot, exora gold, nissan almera, terbaru 22/01/19 honda city.
Hebatkan! Makin up grade kereta die guna.

🙎🏻‍♂️adik sy pn dh pernah kena. 🤦🏻‍♀️
Waktu Malaysia busy perhimpunan ICERT…
Masa bas2 rombongan (membawa penumpang perhimpunan ICERT) berhenti di R&R.
Buncit ”pengemis mewah sekeluarga” pusing kereta keliling R&R memperbodohkan makcik2 dan nenek2 yang simpati.

Modus operandi mudah. X perlu keluar peluh pun.. kaki tu tekan sikit aje pedal minyak.. sambil duduk mengangkang dengan selesa dalam kereta, air cond yang nyaman, bermodalkan air liur dan muka “suci arab” (dpt info die bkn arab pn tp menyamar aje) bukak tingkap.. dapat duit 😏
Agak2 x dapat.. “himpit” pintu pemandu..

Edit
*info mengatakan “pengemis mewah” ni bukan keturunan arab pun. Tapi berlagak mcm org arab. Bak kata husb loghat die pn x mcm arab. Cakap belit2.

Leave a Reply

%d bloggers like this: